<

Бактериална култура за кисело мляко 2,5 гр.

  • Марка: BROWIN
  • Кат. номер: 411240
13,24 лв. 12,60 лв.

Домашно приготвено кисело мляко на една ръка разстояние - перфектно подбрани култури от млечна бактерия ви позволяват да приготвите вкусно домашно приготвено кисело мляко за нула време! Бактериите могат да се използват и за подкисляване на сметана и за производство на сирене от кисело мляко. ще ви позволи да направите тази страхотна основа за здравословна диета, включително диета без глутен, с до 25 литра мляко! Не само за производител на кисело мляко - ако нямате на кисело мляко, можете да излеете мляко с бактериите в термос или буркан с капак и да го оставите на топло място. Вижте колко е лесно! Опростен състав - благодарение на изключително простия и ясен състав, когато избирате нашите бактерии, имате влияние върху калоричността и си гарантирате здравословни продукти без никакви химикали или вредни вещества! Състав: Streptococcus thermophilus, лактоза. Искате ли да ядете здравословно кисело мляко без подсладители и химически добавки? Направете вкусно домашно кисело мляко в собствената си кухня! Перфектно съчетаните млечно-бактериални култури, позволяващи бързо и лесно производство на кисело мляко, както и подкисляване на крема, ще ви помогнат! Благодарение на тях можете лесно да приготвите гъсто кисело мляко, което може да бъде основата за приготвянето на собствено домашно сирене от кисело мляко. Тъй като бактериите са термофилни бактерии (т.е. устойчиви на високи температури), можете да ги използвате и за приготвяне на сирене на пара, благодарение на сушенето чрез замразяване - специален метод за сушене, който е един от най-добрите методи за съхранение на храните - културата запазва пълния си потенциал за дълго време. Една опаковка от бактериалната култура ще ви позволи да направите кисело мляко от 25 литра мляко! Използването му е изключително лесно. Можете да ги използвате със или без наличието на кисело мляко! Указания за употреба: В случай на домашно прясно мляко се препоръчва да се пастьоризира при температура около 65 ° C в продължение на 30 минути. Загрейте 3 литра ниско пастьоризирано или прясно мляко до 43-44 ° C. Изсипете малко количество в чаша и разтворете прибл. 0,3 g кисело мляко в него. Изсипете сместа в топло мляко и разбъркайте добре. Изчакайте прибл. 20 минути, поддържайки температурата на 43-44 ° C (за първоначално активиране на бактериите). Напълнете чисти, попарени съдове с мляко, съдържащо бактериите, до 3/4 от обема и ги затворете плътно. Оставете на топло място, напр. близо до радиатор, за няколко часа (за предпочитане през нощта). Ако използвате кисело мляко, изсипете млякото с млякото за бактерии в контейнера, настройте температурата на 45 ° C и оставете за 6-8 часа, за да узрее киселото мляко. Ако след това време тя все още е твърде течна, удължете времето за зреене. Колкото по-дълго е времето на зреене, толкова по-интензивен е вкусът на киселото мляко. След приключване на процеса на зреене, приберете киселото мляко в хладилника и го дръжте там до консумация - максимум 3-5 дни. Оптималното ниво на pH за правилното развитие на културата на киселото мляко е 6-7. До готово кисело мляко могат да се добавят допълнителни съставки като ядки, мюсли или плодове непосредствено преди консумация. Съставки: Streptococcus thermophilus, лактоза Нетно тегло: прибл. 2,5 g Теглото на бактериалната култура може да варира в зависимост от тяхната активност.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!