Перфектно подбрана смес с култури и бактерии за ферментация на мляко, позволяваща бързо приготвяне на вкусно домашно гръцко сирене, съставляваща отлична основа за здравословна диета, също без глутен. Благодарение на използването на сушене чрез замразяване - специален метод за сушене, който е един от най-добрите методи за консервиране на храни - тези култури запазват пълния си потенциал за дълго време. Съществени характеристики: • За 50 L мляко • За гръцко сирене Как се използва: В случай на домашно прясно мляко, се препоръчва да се извърши пастьоризация при температура около 65 ° C за 30 минути. Налейте 6 L от мляко в тенджера и го загрейте до температура от 33 ° C. Изключете котлона. Измерете около 0,4 g бактерии и ги разтворете в малка чаша в малко количество хладка вода. Добавете разтворените във вода бактерии и разбъркайте добре всичко. Оставете го под капак за около 1 час. След изтичане на това време добавете около 1 g насипен калциев хлорид, ако сте използвали ниско пастьоризирано мляко, закупено в магазин (в случай на домашно прясно мляко добавянето на калциев хлорид не е необходимо), загрейте млякото до температурата от 38 ° C и добавете около 0,6 g изсушено сирище, разтворено в малко количество хладка вода. Разбъркайте го с няколко бързи движения. Изключете котлона. След около 50 минути изварата се нарязва на кубчета 1-2 см. Можете допълнително да изрежете изварата под ъгъл. Оставете го за 10-15 минути, така че суроватката да започне да се отделя. След изтичането на това време извадете изварата с цедка и извадете суроватката, която влиза в нея, с черпак. След като по-голямата част от суроватката се отдели, преместете изварата в тензух и я поставете в преса за сирене. Увеличавайте налягането постепенно. След постигане на налягане от около 5 кг оставете сиренето на стайна температура за поне 12 часа. Преместете сиренето в саламура (1 L вода + 180 g сол) за 6 часа и след това в друга саламура (1 L вода + 70 g сол) за по-нататъшно съхранение. Съхранявайте го в хладилник.Състав: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, лактоза Нетно тегло: около 3 g Теглото на бактериалните култури може да се различава в зависимост от тяхната активност.
Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Научи повече за тях и възможностите да бъдат ограничавани.
Тези бисквитки за задължителни и необходими, за да можете да зареждате сайта безпроблемно и не могат да бъдат изключени. Основната им цел е запазването на информация за сесията, докато разглеждате продуктите или друга информация в магазина. Например – използваме „бисквитки“, за да съхраним продуктите, които сте добавили в количката. Без този тип технологии нашият онлайн магазин и услугата, която Ви предоставяме не би могла да оперира с пълните си възможности и функционалности.
Бисквитки за анализ и статистика - Тези „бисквитки“ ни помагат да анализираме използването на нашия онлайн магазин и да проследяваме ефективността на услугата и комуникацията й.
Този тип "бисквитки" се използват за функционалности на сайта, които не са строго необходими за неговата работа. Това може да са функции, като live чат или показване на последните разгледани продукти. Ако се откажете от тях, ще можете да продължите да използвате сайта, но с ограничена функционалност.
Маркетинговите "бисквитки" ни позволяват да пригодим маркетинга си към Вас и Вашите собствени интереси. Те се поставят чрез нашия сайт и позволяват да виждате реклами според вашите интереси и предпочитания.