<

Гръцка култура за сирене, 3 гр.

  • Марка: BROWIN
  • Кат. номер: 411241
12,60 лв.

Перфектно подбрана смес с култури и бактерии за ферментация на мляко, позволяваща бързо приготвяне на вкусно домашно гръцко сирене, съставляваща отлична основа за здравословна диета, също без глутен. Благодарение на използването на сушене чрез замразяване - специален метод за сушене, който е един от най-добрите методи за консервиране на храни - тези култури запазват пълния си потенциал за дълго време. Съществени характеристики: • За 50 L мляко • За гръцко сирене Как се използва: В случай на домашно прясно мляко, се препоръчва да се извърши пастьоризация при температура около 65 ° C за 30 минути. Налейте 6 L от мляко в тенджера и го загрейте до температура от 33 ° C. Изключете котлона. Измерете около 0,4 g бактерии и ги разтворете в малка чаша в малко количество хладка вода. Добавете разтворените във вода бактерии и разбъркайте добре всичко. Оставете го под капак за около 1 час. След изтичане на това време добавете около 1 g насипен калциев хлорид, ако сте използвали ниско пастьоризирано мляко, закупено в магазин (в случай на домашно прясно мляко добавянето на калциев хлорид не е необходимо), загрейте млякото до температурата от 38 ° C и добавете около 0,6 g изсушено сирище, разтворено в малко количество хладка вода. Разбъркайте го с няколко бързи движения. Изключете котлона. След около 50 минути изварата се нарязва на кубчета 1-2 см. Можете допълнително да изрежете изварата под ъгъл. Оставете го за 10-15 минути, така че суроватката да започне да се отделя. След изтичането на това време извадете изварата с цедка и извадете суроватката, която влиза в нея, с черпак. След като по-голямата част от суроватката се отдели, преместете изварата в тензух и я поставете в преса за сирене. Увеличавайте налягането постепенно. След постигане на налягане от около 5 кг оставете сиренето на стайна температура за поне 12 часа. Преместете сиренето в саламура (1 L вода + 180 g сол) за 6 часа и след това в друга саламура (1 L вода + 70 g сол) за по-нататъшно съхранение. Съхранявайте го в хладилник.Състав: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, лактоза Нетно тегло: около 3 g Теглото на бактериалните култури може да се различава в зависимост от тяхната активност.

Подобни продукти

Ревюта

( )

Оценете

Гръцка култура за сирене, 3 гр.

Вашата оценка
Име:
Заглавие на ревюто:
Мнение:

Грешка при изпращане на оценката.

Все още няма ревюта за този продукт
Добави Ревю

Вашето ревю беше изпратено успешно!

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!