<

Култура за сирене Гауда, 3,5 гр.

  • Марка: BROWIN
  • Кат. номер: 411242
13,24 лв. 12,42 лв.

Перфектно подбрана смес от култури и бактерии за млечна ферментация, позволяваща бързо приготвяне на вкусно домашно сирене Гауда, представляващо отлична основа за здравословна диета, също без глутен. Благодарение на използването на сушене чрез замразяване - специален метод за сушене, който е един от най-добрите методи за консервиране на храни - тези култури запазват пълния си потенциал за дълго време. Важни характеристики: • За 50 L мляко • За сирене Гауда Как да използвате: В случай на домашно прясно мляко, , се препоръчва да се извърши пастьоризация при температура около 65 ° C за 30 минути. Налейте 6 L от мляко в тенджера и го загрейте до температура от 33 ° C. Измерете около 0,5 g бактерии и ги разтворете в малка чаша в малко количество хладка вода. Добавете разтворените във вода бактерии и разбъркайте добре всичко. Оставете го под капак за около час. След изтичане на това време добавете около 1 g насипен калциев хлорид, ако сте използвали ниско пастьоризирано мляко, закупено от магазин и след това загрейте млякото до температура от 38 ° C и добавете около 0,6 g изсушено сирище, разтворено в малка чаша хладка вода. Разбъркайте всичко добре. Изключете котлона. След около 50 минути изварата се нарязва на кубчета 1-2 см и се разбърква внимателно. Оставете го за 10-15 минути, така че суроватката да започне да се отделя. След изтичане на това време излейте около 20-30% суроватка и я заменете с вода с температура около 30-35 ° C. След това продължете да бъркате и загрейте извара, образувайки се до 40-45 ° C за 20-30 минути, докато стане достатъчно еластично, за да се свърже заедно под натиск в ръка. Изсипете суроватката до нивото на извара и след това преместете зърната в тензух и го поставете в преса за сирене. Оставете така приготвеното сирене за около 12 часа на стайна температура, като го обръщате от време на време и увеличавате натиска в пресата за сирене. След изтичане на това време извадете сиренето, сложете го в саламура (0,5 л вода + 0,5 л суроватка + 180 г сол) и го оставете за 8 часа. След това извадете сиренето от саламурата и го преместете върху постелка за сирене и го оставете за един ден да изсъхне при стайна температура, като го обръщате на всеки няколко часа. Съхранявайте сиренето в хладилник. След като кората се образува върху сиренето, закрепете го с покритие или восък за производство на сирене. Оставете сиренето да отлежи поне 4 седмици при температура 8-12 ° С. Съставки: Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Streptococcus thermophilus, лактоза Нетно тегло: около 3,5 g Теглото на бактериалните култури може да се различава в зависимост от тяхната активност.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!