Перфектно подбрана смес от култури и бактерии за млечна ферментация, позволяваща бързо приготвяне на вкусно домашно сирене Гауда, представляващо отлична основа за здравословна диета, също без глутен. Благодарение на използването на сушене чрез замразяване - специален метод за сушене, който е един от най-добрите методи за консервиране на храни - тези култури запазват пълния си потенциал за дълго време. Важни характеристики: • За 50 L мляко • За сирене Гауда Как да използвате: В случай на домашно прясно мляко, , се препоръчва да се извърши пастьоризация при температура около 65 ° C за 30 минути. Налейте 6 L от мляко в тенджера и го загрейте до температура от 33 ° C. Измерете около 0,5 g бактерии и ги разтворете в малка чаша в малко количество хладка вода. Добавете разтворените във вода бактерии и разбъркайте добре всичко. Оставете го под капак за около час. След изтичане на това време добавете около 1 g насипен калциев хлорид, ако сте използвали ниско пастьоризирано мляко, закупено от магазин и след това загрейте млякото до температура от 38 ° C и добавете около 0,6 g изсушено сирище, разтворено в малка чаша хладка вода. Разбъркайте всичко добре. Изключете котлона. След около 50 минути изварата се нарязва на кубчета 1-2 см и се разбърква внимателно. Оставете го за 10-15 минути, така че суроватката да започне да се отделя. След изтичане на това време излейте около 20-30% суроватка и я заменете с вода с температура около 30-35 ° C. След това продължете да бъркате и загрейте извара, образувайки се до 40-45 ° C за 20-30 минути, докато стане достатъчно еластично, за да се свърже заедно под натиск в ръка. Изсипете суроватката до нивото на извара и след това преместете зърната в тензух и го поставете в преса за сирене. Оставете така приготвеното сирене за около 12 часа на стайна температура, като го обръщате от време на време и увеличавате натиска в пресата за сирене. След изтичане на това време извадете сиренето, сложете го в саламура (0,5 л вода + 0,5 л суроватка + 180 г сол) и го оставете за 8 часа. След това извадете сиренето от саламурата и го преместете върху постелка за сирене и го оставете за един ден да изсъхне при стайна температура, като го обръщате на всеки няколко часа. Съхранявайте сиренето в хладилник. След като кората се образува върху сиренето, закрепете го с покритие или восък за производство на сирене. Оставете сиренето да отлежи поне 4 седмици при температура 8-12 ° С. Съставки: Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Streptococcus thermophilus, лактоза Нетно тегло: около 3,5 g Теглото на бактериалните култури може да се различава в зависимост от тяхната активност.
Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Научи повече за тях и възможностите да бъдат ограничавани.
Тези бисквитки за задължителни и необходими, за да можете да зареждате сайта безпроблемно и не могат да бъдат изключени. Основната им цел е запазването на информация за сесията, докато разглеждате продуктите или друга информация в магазина. Например – използваме „бисквитки“, за да съхраним продуктите, които сте добавили в количката. Без този тип технологии нашият онлайн магазин и услугата, която Ви предоставяме не би могла да оперира с пълните си възможности и функционалности.
Бисквитки за анализ и статистика - Тези „бисквитки“ ни помагат да анализираме използването на нашия онлайн магазин и да проследяваме ефективността на услугата и комуникацията й.
Този тип "бисквитки" се използват за функционалности на сайта, които не са строго необходими за неговата работа. Това може да са функции, като live чат или показване на последните разгледани продукти. Ако се откажете от тях, ще можете да продължите да използвате сайта, но с ограничена функционалност.
Маркетинговите "бисквитки" ни позволяват да пригодим маркетинга си към Вас и Вашите собствени интереси. Те се поставят чрез нашия сайт и позволяват да виждате реклами според вашите интереси и предпочитания.