<

Култура бактерия за извара, 3 гр.

  • Марка: BROWIN
  • Кат. номер: 411243
13,24 лв. 12,42 лв.

Перфектно подбрана смес от лиофилизирани млечнокисели ферментационни бактерии, която ви позволява да приготвите вкусна домашна извара или кисело мляко. Добавянето на бактерии ускорява и стабилизира процеса на производство на кисело мляко. Подготовка: Налейте 5 литра ниско пастьоризирано (до 74 ° C) или прясно мляко в тенджерата и го загрейте до температура от 40 ° C. Добавете около 0,3 g (около 1/5 чаена лъжичка) бактерии, разтворени в около 30 ml студена вода или мляко. Оставете всичко за 24 часа на стайна температура (този процес позволява получаване на кисело мляко). Загрявайте изкисналото мляко постепенно * до температурата от 38-45 ° C и го поддържайте до момента на отделяне на суроватката (за поне 30 минути). Преместете зърната на изварата върху кърпа, за да ги отцедите, и ги поставете в хладилник за около 8 часа. Препоръчваме да ядете изварата с малко заквасена сметана и див лук, или в сладък вариант - с плодове. * Колкото по-ниска е температурата, толкова по-мека ще бъде вашата извара. Активност на продукта: 1 U. Теглото на бактериалните култури може да варира в зависимост от тяхната активност. Препоръчва се домашното прясното мляко,, да се подлага на пастьоризация при температура около 65 ° C за 30 минути. Съставки: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. креморис, лактоза.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!