Перфектно подбрана смес от лиофилизирани млечнокисели ферментационни бактерии, която ви позволява да приготвите вкусна домашна извара или кисело мляко. Добавянето на бактерии ускорява и стабилизира процеса на производство на кисело мляко. Подготовка: Налейте 5 литра ниско пастьоризирано (до 74 ° C) или прясно мляко в тенджерата и го загрейте до температура от 40 ° C. Добавете около 0,3 g (около 1/5 чаена лъжичка) бактерии, разтворени в около 30 ml студена вода или мляко. Оставете всичко за 24 часа на стайна температура (този процес позволява получаване на кисело мляко). Загрявайте изкисналото мляко постепенно * до температурата от 38-45 ° C и го поддържайте до момента на отделяне на суроватката (за поне 30 минути). Преместете зърната на изварата върху кърпа, за да ги отцедите, и ги поставете в хладилник за около 8 часа. Препоръчваме да ядете изварата с малко заквасена сметана и див лук, или в сладък вариант - с плодове. * Колкото по-ниска е температурата, толкова по-мека ще бъде вашата извара. Активност на продукта: 1 U. Теглото на бактериалните култури може да варира в зависимост от тяхната активност. Препоръчва се домашното прясното мляко,, да се подлага на пастьоризация при температура около 65 ° C за 30 минути. Съставки: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. креморис, лактоза.
Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Научи повече за тях и възможностите да бъдат ограничавани.
Тези бисквитки за задължителни и необходими, за да можете да зареждате сайта безпроблемно и не могат да бъдат изключени. Основната им цел е запазването на информация за сесията, докато разглеждате продуктите или друга информация в магазина. Например – използваме „бисквитки“, за да съхраним продуктите, които сте добавили в количката. Без този тип технологии нашият онлайн магазин и услугата, която Ви предоставяме не би могла да оперира с пълните си възможности и функционалности.
Бисквитки за анализ и статистика - Тези „бисквитки“ ни помагат да анализираме използването на нашия онлайн магазин и да проследяваме ефективността на услугата и комуникацията й.
Този тип "бисквитки" се използват за функционалности на сайта, които не са строго необходими за неговата работа. Това може да са функции, като live чат или показване на последните разгледани продукти. Ако се откажете от тях, ще можете да продължите да използвате сайта, но с ограничена функционалност.
Маркетинговите "бисквитки" ни позволяват да пригодим маркетинга си към Вас и Вашите собствени интереси. Те се поставят чрез нашия сайт и позволяват да виждате реклами според вашите интереси и предпочитания.