<

Мрежа за опушване на сирене 3м

  • Марка: BROWIN
  • Кат. номер: 411402
7,96 лв.

"Мрежа 3м х 12см, предназначена най-вече за всеки ентусиаст който иска домашно приготвено пушено сирене. Мрежата се характеризира с висока издръжливост и универсален размер. Перфектна не само за производство на сирене и пушене, тя може да се използва и за печене ( до 220 ° C и 120 минути), както и варене (до 125 ° C и 120 минути). При необходимост може да се реже. Домашно приготвено пушено сирене Съставки за 1 кг сирене: 10 L ниско пастьоризирано (до 74 ° C) или прясно мляко, 11 капки сирище Vege Plus, 2 g калциев хлорид. Рецепта: Разтворете калциевия хлорид в 50 ml хладка вода. Загрейте млякото до 38-40 ° C и добавете разтворения калциев хлорид. След това изсипете сирището, разтворено в 50 мл хладка вода, и оставете за един час. Когато се образува плътна извара, нарежете я на кубчета от 1 см и оставете за 10-15 минути. Преместете изварата във форма и прецедете суроватката. Загрейте вода до 75 ° C в тенджера, разделете изварата на шепи - и ги запарете няколко пъти. Прецеждайте порциите след всяко приготвяне на пара, за да се отървете от колкото се може повече суроватка. Когато текстурата на сиренето наподобява плътна пластмасова маса, оформете я и я сложете в мрежата за сирене. Пригответе физиологичен разтвор: 180 g сол на всеки 1 L вода, след това поставете охладеното сирене за 12 часа. Изсушете внимателно сиренето, след като го извадите от физиологичния разтвор, и го подложете на процеса на пушене, за предпочитане със студен дим - при температура до 35-40 ° C, за 2-3 часа. "

Подобни продукти

Ревюта

( )

Оценете

Мрежа за опушване на сирене 3м

Вашата оценка
Име:
Заглавие на ревюто:
Мнение:

Грешка при изпращане на оценката.

Все още няма ревюта за този продукт
Добави Ревю

Вашето ревю беше изпратено успешно!

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!