<

Термометър за варене 0-100 ° C

  • Марка: BROWIN
  • Кат. номер: 101600
26,66 лв.

Термометър за варене - незаменим помощник за всеки пивовар! Благодарение на него всеки пиещ бира ще може точно да определи температурата и следващите етапи, необходими при производството на тази напитка. Четлив циферблат и приложените инструкции значително ще улеснят процеса на приготвяне. Месинг: 40 ° C (10-20 мин) - феруловата пауза, типична за пшеничните бири, ви позволява да получавате карамфилови нотки. 50-52 ° C (10-20 минути) - протеинова пауза - осигурява дрожди с органични съединения, необходими по време на ферментацията. Не е задължително .. 62 ° C (15-60 мин) - прекъсване на малтозата (озахаряване) - действа главно бета-амилаза, благодарение на което получаваме ферментиращи захари. Колкото по-дълга е тази почивка, толкова по-суха ще бъде получената бира. 72 ° C (15-60 минути) - декстринираща почивка (захаризация) - главно действа алфа-амилаза, произвеждайки неферментиращи захари, подобрявайки тялото и подобрявайки сладостта на бирата. Колкото по-дълга е почивката, толкова по-плътна, малцова бира. Паузите за захаризиране играят основна роля за вкуса и стойността на алкохола в бирата, като същевременно регулирайки тяхната продължителност решаваме каква бира ще получим. За начинаещи препоръчваме захарифициране при 65-67 ° C, за да се получи оптималното количество алкохол. До 80 ° C - температура на инактивиране на ензима. Нагряването над тази температура може да отдели допълнително нишесте с дезактивирани ензими. Това ще доведе до трайно помътняване на пивната мъст, по-бързо разваляне на бирата и отделяне на съединения, които влияят неблагоприятно на вкуса на бирата. 100 ° C (60 минути) - кипене / варене. Обикновено това е етапът, в който се добавя хмел.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!