Вкусна храна на открито - опознайте нашата ловна тенджера, която ще ви позволи лесно да приготвяте ароматни ястия на открито или по време на къмпинг.Използването му е чудесна алтернатива на готвенето на скара! Високо качество - тенджерата е изработена от висококачествен чугун, благодарение на който, с подходящи грижи, ще ви служи дълги години! Стилно приготвяне на храна - освен нейната здрава структура, тенджерата е направена много внимателно, с внимание към детайлите. Вие също ще бъдете възхитени от външния и вид. Разнообразни ястия - готвенето в ловната тенджера не трябва да бъде скучно! 7-литровата тенджера ви позволява да приготвяте не само яхнии и супи, но и ребра или свински котлети на огъня! Това устройство предлага редица възможности! Пълен комплект - ако изберете нашия 7-литров чугунен съд, ще получите 3 крака и 3 винта за фиксиране на краката към гърнето, капак, дръжка и 2 винта за фиксиране на капак, както и ръководството за потребителя! Ловната тенджера, изработена от висококачествен чугун - идеално за семейни тържества и други събития. Неразделен елемент от всяко пътуване на къмпинг, разходка с шейни и срещи край огъня. Можете да го използвате за лесно приготвяне на вкусни и ароматни супи, яхнии, както и свински котлети, ребра и еленско месо на огън! 7-литровата тенджера гарантира приготвянето на големи количества храна, достатъчна за всички ваши роднини и приятели! Комплектът включва: - 7-литров чугунен съд, - 3 крака и 3 винта, закрепващи краката към тенджерата, - капак, - дръжка и 2 винта, закрепващи капака, - ръководство за потребителя. Внимание! Преди първа употреба чугунните тенджери трябва да бъдат термично обработени. За тази цел смажете тенджерата с масло, напълнете я с вода и я поставете на огъня, покрийте тенджерата с капака и оставете водата за около 30 минути. След това оставете тенджерата да се охлади, а междувременно измийте внимателно стените й с гореща вода, като използвате кърпа върху пръчка или дървена лъжица (Внимание! Гърнето ще бъде много горещо!). Друг метод за топлинна обработка на тенджерата е да се налее 1 л масло в нея и да се готви 30 минути. По време на процеса маслото ще промени цвета си. Внимание! Не добавяйте повече масло или вода в тенджерата по време на процеса на топлинна обработка! Процесът на топлинна обработка трябва да се наблюдава постоянно и съдът да не се оставя без надзор, тъй като маслото може да изтече и да се запали. Не поставяйте празен съд над източника на топлина и не променяйте бързо температурата на съда. Чугунът е много чувствителен към големи температурни разлики. Тенджерата трябва да се затопля постепенно - ако температурата е твърде висока, чугунът ще стане крехък и може да се напука. Не изливайте студена вода върху горещ чугун. Това ще причини термичен удар и ще се напука. Освен това не препоръчваме да използвате препарати за измиване на тенджерата. Най-добре е да почиствате съда само с вода, предвид чугуна, от който е направен продуктът. По желание можете да добавите малко сол, за да премахнете проблемна мръсотия, следи от ръжда или изгаряния. Чугунени съдове за готвене трябва да се използват само за приготвяне на храна! Не го използвайте за съхранение на храна!