„Двукомпонентен, ефикасен, ефективен и бързодействащ агент за избистряне на вино, дестилирани спиртни напитки и каши. Компонент А - кизелсол (разтвор на силициев диоксид), компонент Б - разтвор на хитозан. Начин на използване: След завършване на ферментацията течността трябва да се декантира от утаяването, да се дегазира напълно (излишъкът от CO2 би причинил удължаване на избистрянето). Добавете компонента А в количество, пропорционално на количеството на избистрената течност (съдържанието е достатъчно за максимум 25 l течност). След това внимателно разбъркайте прибл. 10 секунди и оставете да престои 1 час. След това време добавете компонента В в количество, пропорционално на количеството течност. Внимателно разбъркайте прибл. 10 сек. Оставете всички да престоят около 24 часа. Продуктът може леко да промени цвета на виното. Състав: разтвор на силициев диоксид, разтвор на хитозан Тегло: 65 g (компонент A = 15 g, компонент B = 50 g) "