... защото домашното означава по-добро! Втвърдяващата сол в комбинация от билки и подправки е отличносредство за приготвяне на варени и пушени колбаси. Благодарение на втвърдяването, месото запазва апетитния си цвят и става микробиологично стабилно. Междувременно билките и подправките са включени в сместа му и осигуряват отличен вкус и изключителен аромат. Рецепта за традиционна наденица Пригответе следното: 600 g свински плешка, 500 g свински врат, 400 g бекон, 200 g сланина, 200 g говеждо месо, 100 g свинско филе, 100 мл вода, 1 опаковка "Pekla" за стандартни колбаси и свински черва. Свинския врат, свинската плешка и свинското филе се смилат с месомелачка с размер на отворите 12 мм. Смелете бекона и свинското месо с месомелачка с размер на отворите 8 мм. Смелете говеждото месо два пъти, като използвате най-малкия размер на отворите. Добавете 100 мл студена вода към говеждото месо и го месете, докато се появи бяла каша. След това комбинирайте всички видове месо заедно, добавете съдържанието на 1 опаковка „Pekla“ и омесете добре. Оставете в хладилник за 24 часа. 20 минути преди да извадите месото от хладилника, пригответе свинските черва. Изплакнете обилно месото и го оставете в хладка вода. Извадете месото и го месете още известно време. След това го опитайте и подправете на вкус, ако е необходимо. Използвайте уреда за пълнене на колбаси, за да напълните червата (правете го доста плътно, но по такъв начин, че да позволявате усукване и оформяне на колбаса). Оставете колбаса да изсъхне за около 1-2 часа на стайна температура. Най-добре е да ги закачите за тази цел, напр. на стойка за опушване на месо. След като суджукът изсъхне, преместете го в пушилнята и го пушете при температура от 50-60 ° C в продължение на 1,5 часа (докато стане златист). След това попарете колбаса във вода с температура от 75 ° C за около 15 минути (отрежете парче и проверете дали е попарено добре). Съставки: нейодирана сол, смес от билки и подправки (гранулиран чесън, черен пипер, майорана, индийско орехче, лют пипер), калиев нитрат. Продуктът може да съдържа следи от горчица, целина, соя, сусам, глутен, ядки.
Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Научи повече за тях и възможностите да бъдат ограничавани.
Тези бисквитки за задължителни и необходими, за да можете да зареждате сайта безпроблемно и не могат да бъдат изключени. Основната им цел е запазването на информация за сесията, докато разглеждате продуктите или друга информация в магазина. Например – използваме „бисквитки“, за да съхраним продуктите, които сте добавили в количката. Без този тип технологии нашият онлайн магазин и услугата, която Ви предоставяме не би могла да оперира с пълните си възможности и функционалности.
Бисквитки за анализ и статистика - Тези „бисквитки“ ни помагат да анализираме използването на нашия онлайн магазин и да проследяваме ефективността на услугата и комуникацията й.
Този тип "бисквитки" се използват за функционалности на сайта, които не са строго необходими за неговата работа. Това може да са функции, като live чат или показване на последните разгледани продукти. Ако се откажете от тях, ще можете да продължите да използвате сайта, но с ограничена функционалност.
Маркетинговите "бисквитки" ни позволяват да пригодим маркетинга си към Вас и Вашите собствени интереси. Те се поставят чрез нашия сайт и позволяват да виждате реклами според вашите интереси и предпочитания.