... защото домашното означава по-добро! Втвърдяващата сол в комбинация от билки и подправки е отличносредство за приготвяне на варени и пушени колбаси. Благодарение на втвърдяването, месото запазва апетитния си цвят и става микробиологично стабилно. Междувременно билките и подправките са включени в сместа му и осигуряват отличен вкус и изключителен аромат. Рецепта за традиционна наденица Пригответе следното: 600 g свински плешка, 500 g свински врат, 400 g бекон, 200 g сланина, 200 g говеждо месо, 100 g свинско филе, 100 мл вода, 1 опаковка "Pekla" за стандартни колбаси и свински черва. Свинския врат, свинската плешка и свинското филе се смилат с месомелачка с размер на отворите 12 мм. Смелете бекона и свинското месо с месомелачка с размер на отворите 8 мм. Смелете говеждото месо два пъти, като използвате най-малкия размер на отворите. Добавете 100 мл студена вода към говеждото месо и го месете, докато се появи бяла каша. След това комбинирайте всички видове месо заедно, добавете съдържанието на 1 опаковка „Pekla“ и омесете добре. Оставете в хладилник за 24 часа. 20 минути преди да извадите месото от хладилника, пригответе свинските черва. Изплакнете обилно месото и го оставете в хладка вода. Извадете месото и го месете още известно време. След това го опитайте и подправете на вкус, ако е необходимо. Използвайте уреда за пълнене на колбаси, за да напълните червата (правете го доста плътно, но по такъв начин, че да позволявате усукване и оформяне на колбаса). Оставете колбаса да изсъхне за около 1-2 часа на стайна температура. Най-добре е да ги закачите за тази цел, напр. на стойка за опушване на месо. След като суджукът изсъхне, преместете го в пушилнята и го пушете при температура от 50-60 ° C в продължение на 1,5 часа (докато стане златист). След това попарете колбаса във вода с температура от 75 ° C за около 15 минути (отрежете парче и проверете дали е попарено добре). Съставки: нейодирана сол, смес от билки и подправки (гранулиран чесън, черен пипер, майорана, индийско орехче, лют пипер), калиев нитрат. Продуктът може да съдържа следи от горчица, целина, соя, сусам, глутен, ядки.