<

Стартерни Бактериални култури за колбаси

  • Марка: BROWIN
  • Кат. номер: 410017
6,99 лв.

Перфектен избор от бактериални култури, позволяващи бързо и безопасно узряване на парчетата месо, напр. свинско филе, телешко филе, шунка или врат. Бактериалните култури ускоряват узряването, предпазват от вреден микробен растеж и осигуряват характерния вкус и аромат на узряващите меса.

Един флакон е достатъчен за 10 кг месо. Зреещите месни продукти са на една ръка разстояние - вече, днес можете да се насладите на собствените си домашно узряващи месни продукти. Бактериалните култури ще ви помогнат да приготвите месо като свинско филе, филе, шунка или врат. Месото отлежава само за 10 дни - перфектно подбраните бактериални култури позволяват провеждането на бързо и - най-важното - безопасно узряване на месото в домашни условия! Допълнителна безопасност - когато използвате нашите бактериални култури за зреене на месо, можете да сте сигурни, че вашите домашни продукти са защитени срещу вреден бактериален растеж.

Характерен вкус и аромат - този продукт не само ускорява узряването на месните продукти, но и им осигурява специален и уникален аромат и вкус, който ще завладее вашите приятели и семейство. Достатъчно за 10 кг месо - един флакон с бактериални култури за отлежаване на месото ще ви позволи да приготвите до 7 кг от вашите любими зреещи продукти! Съставки за 1 кг подправено филе: 1 кг свинско филе (2 броя, 0,5 кг всяко), 2 г калиева селитра (1/3 ч. л.), 75 g нейодирана сол (3,5 с. л.), 0,2 g бактериални култури (1/10 флакон), 1 ч. л. захар, 1 L вода.

Рецепта: За да приготвите марината, добавете калиева селитра, сол и захар към 1 л вода. Разтворете бактериалните култури в 100 ml от така приготвения солев разтвор и добавете към маринатата. Използвайте прибл. 50 ml  марината с бактериални култури за инжектиране на месото. След това поставете месото в маринатата за 36 часа при стайна температура, за да активирате добавените бактерии. След това подсушете месото с хартиена кърпа и го оставете да изсъхне още 48 часа в хладилник (+7 ° C). На петия ден от процеса вземете напълно изсушеното месо и го опушете при температура до 35 ° C в продължение на 4 часа, за да промените цвета на месото за светло оранжев. За опушване използвайте дървени стърготини (череша или слива). След опушване, дръжете месото при температура до 22 ° C в продължение на 2 дни. След това, за да постигнете по-добър ефект, опаковайте месото с вакуум и го съхранявайте в хладилник за поне 4 дни. Вместо да го опаковате под вакуум, месото може да се съхранява и при температура от + 7 ° C и влажност около 80%, напр. в съд с дренаж и достъп до въздух. Подправеното свинско филе е готово след 10 дни (0,5 кг парчета) или 20 дни (парче 1 кг).

За да постигнете още по-отчетлив вкус, удължете времето за зреене.

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!