<

Дървени стърготини за скара и опушване 750g +/- 10%, елша (70%) - бук (30%)

  • Марка: BROWIN
  • Кат. номер: 780204
Дървесен чипс за опушване и барбекю – натурален, полски, елша и бук, 750 гр., клас 8, 6-8 мм, за малки и големи опушвачи, без прахообразуващи фракции.
 
​Естествени и безопасни - тези дървени стърготини произхождат от естествена, полска елша (70%) и бук (30% дървесина, от чисти екологични райони. Те са без импрегниращи агенти и консерванти.
Универсален - дървесният чипс е подходящ както за опушване, така и за барбекю. Те ще работят отлично в камери за опушване от по-стар тип, димогенератори и опушвални с пещ.
Изключителен вкус и аромат на месо - чипсът от елша и бук е отличен за опушване на овнешко, говеждо и свинско месо. Образуваният дим прониква в храната, придавайки й изключителен вкус и златистокафяв цвят.
Клас 8 - дървесен чипс, принадлежащ към средната фракция, с размер 6-8 мм. Дървесните стърготини от този клас нямат прахообразуващи фракции, благодарение на което са подходящи за малки и големи пушилни.
Опаковка 750 гр. - няма да се притеснявате, че ще останете без чипс, когато приготвяте любимите си ястия!
 
Тези естествени дървени стърготини от елша и бук са висококачествен избор, който ще бъде полезен във вашата кухня! Опушването на храна с помощта на дървесен чипс има много предимства, като подобряване на вкуса и външния вид на ястията, удължаване на срока на годност на продукта чрез консервиране с дим и намаляване на влажността на продукта. Дървеният чипс идва от Полша, от естествено чисти райони и е изработен от 100% естествено дърво. Не съдържат прахообразуващи фракции, импрегниращи агенти или консерванти. Продуктът се характеризира с оптимално водно съдържание под 11%, благодарение на което дървесните стърготини не плесенясват при съхранение и произвеждат необходимия обем дим при опушването, което от своя страна допринася за подходящия цвят на приготвената храна . Благодарение на тях ще приготвите вкусно и сочно овнешко, телешко и свинско месо. Димът, отделян при изгарянето на дървения чипс, прониква дълбоко в храната, придавайки й уникален аромат и вкус, както и златистокафяв цвят. Дървеният чипс със средна фракция (клас 8, 6-8 мм) е подходящ за малки и големи опушвални.
 
КАК ДА ИЗПОЛЗВАМ
Печене на барбекю: Подредете слой дървени стърготини с дебелина два сантиметра около запалените въглища - не поставяйте стърготини директно върху въглищата, тъй като тогава ще изгорят веднага. Барбекюто трябва да се покрие веднага след подреждането на храната върху скарата. Време за печене - от 10 до 30 минути (в зависимост от вида и размера на месото).
 
Опушване: В зависимост от вида на пушилнята, с която разполагате, поставете дървесните стърготини върху тава, предназначена за тази цел, около огнището или върху друг източник на топлина (напр. нагревател).
 
Забележка! Дървеният чипс трябва да гори бавно. Не поставяйте дървесните стърготини директно върху източника на топлина, тъй като те веднага ще изгорят!
 
СЪХРАНЕНИЕ:
Дървеният чипс трябва да се съхранява на сухо и хладно място.

Подобни продукти