Дървесени стърготини за опушване и барбекю - естествен, ябълка, тегло 1x450g, клас 8, 6-8 mm, без прахообразуващи фракции. Безопасен - без импрегниращи агенти и консерванти, устойчив на въздействието на плесени и гъбички благодарение на оптималното си водно съдържание на <11% .Универсални - дървените стърготини са подходящи както за опушване, така и за барбекю. Те ще работят отлично в камера за опушване от по-стар тип, генератори на дим и пушилни с пещ. Естествено - с помощта на ябълково дърво предоставяте на всички барбекюта и пушени храни уникален аромат и дълбок вкус, както и удължавате срока му на годност. свойства - тези висококачествени средно фракционни дървесни стърготини произхождат от ябълково дърво (100%) от екологично чисти зони и не съдържат никакви прахообразуващи фракции. Отлично за риба и дивеч - дървесният чипс от орехово дърво ще бъде отличен за опушване на рибни ястия и ястия от свинско месо. Описание на продукта: Ако цените здравословната кухня и се грижите за качеството на храната, която се озовава в чинията ви, тези естествени дървесни стърготини, изработени от висококачествена ябълкова дървесина, ще бъдат идеални за вашата кухня. Те идват от Полша, от естествено чисти райони и са изработени от 100% естествено дърво, без никакви прахообразни фракции, импрегниращи агенти или консерванти. Те представляват специално фрагментирано дърво от плодни дървета, което е идеално за опушване и барбекю. Благодарение на поддържането на еднородност на дървените стърготини е лесно да се поддържа стабилна температура при изгарянето им. Димът от изгарящи стърготини прониква в храната, осигурявайки й подходящ вкус и златистокафяв цвят. опушването на храна с използване на дървени стърготини има много предимства, като подобряване на вкуса и външния вид, удължаване на срока на годност на продукта чрез консервиране с дим и намаляване на влажността на продукта. Този продукт, направен от ябълково дърво, ще бъде особено добър за приготвяне на ястия от риба и свинско месо. Как да използвате: Барбекю: Подредете два сантиметра дебел слой дървесни стърготини около запалените въглища - не ги поставяйте директно върху въглищата, тъй като те веднага ще изгорят. Барбекюто трябва да се покрие директно след подреждането на храната върху решетката. Време на сготвяне - от 10 до 30 минути (в зависимост от вида и размера на месото). Нежното месо, такова пилешко месо, не изисква много време. Ще бъде готово след час-два (в зависимост от размера). Свинското или телешкото месо обаче изискват повече време. опушването ще бъде улеснено чрез накисване на дървесните стърготини във вода или друга течност (например бира) и след това поставянето им близо до огнището, най-добре в димогенератор (за да се предотврати прекалено бързото им изгаряне). опушване: В зависимост от типа пушилня, с която разполагате, поставете дървените стърготини върху предназначеното за целта място или около огнището. Не ги поставяйте директно върху източника на топлина, тъй като те веднага ще изгорят. Разграничаваме следните методи за опушване, различаващи се по отношение на използваната температура: Студеното опушване, извършвано при температура 8 - 25/30 ℃, причинява най-силно изсушаване на опушваната храна, отнема много време и консумира повече дървесни стърготини. Готовите продукти обаче имат най-дълъг срок на годност. Топло опушване, извършвано при температура 25/30 - 60 ℃, се използва главно за опушване на попарени и варени продукти. Горещо опушване, извършвано в температура от 40 - 90 ℃, използва топло опушване, завършено с пушени продукти, които са леко изпечени в пушилнята. Дървените стърготини трябва да се съхраняват на сухо и хладно място.